סקוליוזיס אנטאלגית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

09/03/2005 | 07:44 | מאת: יוסף

אודה לך באם תסביר לי מה זה "סקוליוזיס אנטאלגית" ומה זה "צליעה אנטאלגית" ואם יש קשר בינהן - אם בכלל. בברכה, יוסף

12/03/2005 | 17:41 | מאת:

סקוליוזיס אנטלגית= עיוות של הגב לצד, החולה נראה נטוי כמו מגדל פיזה... מדובר בתגובה לבעיות גב שונות כאשר רפלקס מסויים גורם להופעת עיוות זה ולא ניתן לתקנו בכח. צליעה אנטלגית= מצב בו החולה מפחית למינימום את העברת משקל גופו לרגל כואבת (בד"כ כשהבעיה נובעת ממפרק הירך). לא, אין כל קשר בין השתיים.