דורש תגובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/03/2005 | 23:28 | מאת: סתם אחת

שלום , אני מקדימה ואומרת, שההודעה הזו תימצא בכמה פורומים, כיון שנראה לי שיש יותר מכתובת אחת שצריכה או יכולה לתת את התייחסותה לעניין. אני ביקרתי בבי"ח בילינסון לפני שבוע ביחד עם חבר שלי שמועמד לניתוח במחלקה האורתופדית (לא משנים הפרטים, משנות העובדות) - הוא זומן לבדיקות "טרום ניתוח", ואכן הגענו. ההזמנה היתה לשעה 09:00 בבוקר, וההודעה ציינה שיש לקחת בחשבון יום שאורך עד 15:00. הגענו למרפאה האותופרדית, שם המתנו למעלה משעתיים וחצי עד אשר קיבל אותנו רופא, זוטר לחלוטין, שלא מכיר אותו ולא יודע מה הבעיה. מיותר לציין, שהוא גם לא מש שאל או בדק את החבר שלי. הוא דרש שנחתום על הסכמה לניתוח, מבלי שאפילו אמר על איזה ניתוח מדובר (זה שאנחנו באים כאילו "יודעים" מראש, זה לא מספיק...) כשיצאנו ממנו קיבלנו הנחיה ללכת למרפאת המרדימים. מיותר לציין שגם שם היה תור המתנה של למעלה משלוש שעות (כי בעצם הם מקבלים את כל ההכנה לכל הניתוחים, לא רק האורתופדים, בבי"ח). על זה - אנחנו עדין לא יודעים אפילו איך להגיב - ניתקלנו במרדים ברוטאלי, שהעתיק נתונים מתוך הבדיקות שאנחנו הבאנו איתנו, שאל אותנו אם השיניים שלו חזקות, ואם הוא אלרגי לאבוקדו וסיים ואמר , או. קיי, להיות בצום משעה 12 בלילה שלפני הניתוח, ולחתום שאתה מסכים להרדמה. ניסינו , כמובן, לברר עוד קצת פרטים, מה זאת ההרדמה הזאת, מה היא ההרדמה שבה מדובר, מה הסיכונים, תופעות לוואי, ואפילו שכחנו להגיד שהחבר שלי חולה במחלת נשימה (כנראה גם כיון שלא שאלו אותנו...). הקש ששבר את גב הגמל היה שהמרדים לא רק לא ענה לנו על השאלות, אלא אפילו הוסיף ואמר ש"אין לי זמן לשבת איתכם עכשיו 20 דקות כמו בד"כ, אני מאוד מצטער, בבקשה לחתום עכשיו. וכמובן, עוד בטרם חתמנו, מיהר לומר לפקידה להכניס את הפציינט הבא (ליתריוק - צעק את זה!) ואחרי כל זה עוד היינו צריכים לחזור שוב למחלקה..... בקיצור, היום הזה נגמר מאוד מאוד מאוחר. כמה דברים שמבחינתנו דורשים התייחסות: 1. למה מזמינים את כל האנשים לאותה שעה? אי-אפשר לחלק אותם ל-10 אנשים בכל שעה או משהו כזה? אנחנו מבינים ש"אסור שהרופא יחכה לפציינט", אבל גם אין היגיון ש-30 או 40 איש יגיעו כולם באותה שעה, כי ממילא אין סיכוי שכולם יתקבלו בתוך אותה שעה. 2.מה ההיגיוןברופא זוטר שלא מהווה שום אינדיקציה כמי שפותח תיק לניתוח ועושה את הבדיקה טרום ניתוח? 3. איך אפשר בכזאת קלות ובכזאת מהירות (4 דקות אצל האורתופד ועוד 5 דקות, לאחר ההתעקשות שלנו, אצל המרדים) להחליט החלטות הרות גורל? הרי אילו היה מדובר ברופא שמכיר אותו ואת הבעיה, זה היה אולי (ושוב, רק אולי) מובן או הגיוני קצת יותר, כי אז היינו מבינים שמדובר בדבר פרוצדורלי בלבד, אבל רופא שלא מכיר וגם לא בודק - הרי אם המטרה היא להחתים על ההסכמה לניתוח - אפשר לעשות את זה ממש לפני הניתוח. בקיצור, אני יודעת שזה נשמע קצת זועם, אבל אני מודה, שזה עורר אצלנו מחשבות נוספות - האם אנחנו רוצים את הניתוח, האם בבילינסון? האם אין סכנה גדולה ? ובכלל - איך אדם יכול להיות רגוע לקראת ניתוח, אם זה היחס שהוא סופג לפני? אודה לך מאוד על התייחסותך לעניין, כי אנחנו היינו מאוד אוהדים לבי"ח בכלל ולמחלקה בפרט. אנחנו היום הרבה יותר סקפטיים. נ"ב - את ההודעה הזאת אנחנו כותבים לאחר יותר משבוע, כיון שלא רצינו לכתוב אותה מתוך זעם וכעס, אלא לאחר מחשבה ולאחר שאנחנו רגועים לגמרי. אני מקוה שהצלחנו להסביר את הדברים . תודה

12/03/2005 | 17:52 | מאת:

סתם אחת יקרה, חשוב שמכתבים כמו זה שלך יובאו לידיעה, בעיקר כשנימת הדברים אינה קנטרנית אלא אמיתית. אנסה לענות על הנקודות שהעלית. 1. טרום הרדמה היא מסגרת שנועדה לרכז ביום אחת את כל "נקודות הממשק" דרכן עובר המנותח בהגיעו למחלקה לניתוח מתוכנן (ניתוח אלקטיבי בשפתנו).מדובר ברופא מתמחה (אכן, זוטר) מהמחלקה, מרדים (גם הוא מתמחה), אחות, מזכירת המחלקה ועוד.. מדובר בסבב אינטנסיבי של מפגשים הנעשים ביום אחד בכדי למנוע מהמטופלים טרטור מיותר והדבר מובהר במכתב אותו קיבל החבר שלך לביתו. ברור כי קל היה אם היינו מקבלים חולה אחד או שניים באותו יום אבל מה לעשות והפונים אלינו רבים, צוות הרופאים שלנו אינו אינסופי ואנו נאלצים לרצות את כולם. 2. הסבר לגבי סוג הניתוח, סיבוכיו האפשריים ועוד, קיבל חברך מהמנתח עוד בטרם הגיעו לטרום רדמה. בררי זאת איתו. לא מקובל אצלנו לרשום מטופל לניתוח בלי לקבל את הסכמתו לפעולה קודם לכן וקשה לי להאמין כי חברך נתן את הסכמתו מבלי לדעת במה מדובר ומהם הסיבוכים האפשריים מהפעולה. יחד עם זאת ובאופן הכי ברור שאפשר, זכותו לקבל הסבר מסודר פעם נוספת לפני החתימה. כל שהייתם צריכים זה להתעקש על קבלת ההסבר והייתם מופנים למנתח או משהו מטעמו שיתן הסבר חוזר וממצה. 3. לגבי התנהגות המרדים- במערכת כמו שלנו העובדת עם כל כך הרבה גורמים שונים ייתכנו חריקות והיתקלויות עם אנשים נחמדים יותר או פחות. צר לי על כי נתקלתם בהתנהגות כזו. בהכירי את רופאי מחלקת ההרדמה שלנו אני סמוך ובטוח כי תתקלו בהתנהגות חביבה ואנושית יותר בהגיעכם לניתוח עצמו. בהצלחה.