בלט דיסק אחורי-מרכזי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/03/2005 | 12:07 | מאת: דודי

שלום רב, מזה כמה שנים יש לי תופעה של כאבי צוואר המקרינים לפעמים לכתף. בצילום CT שבוצע לי בשנת 2001 נתגלו כמה ממצאים: סריקת C6-C7: "בלט דיסק אחורי-מרכזי קטן עם לחץ קל על השק הדורלי" סריקת C5-C6: "אוסטיאופיטים אחוריים קטנים" ובצילום עמ"ש מותני לאחר מכן : " יישור בלורדוזיס מותני " בצילום עמ"ש גבי: "כיפוזיס גבית מוגברת" רציתי בבקשה לדעת מה על זה אומר? האם בלט דיסק זה פריצת דיסק? בעקבות כל זה הרופא נתן לי לעשות פיזוטרפיה. לאחרונה חזרתי אליו עקב התגברות הכאבים והוא נתן לי לעשות צילום של אגן הירכיים (2 צילומים) - האם אני צריך לפחד מקרינה עקב ריבוי הצילומים? אודה לך על תשובתך

12/03/2005 | 19:20 | מאת:

בלט הוא לא בהכרח פריצה של הדיסק. לא ברורה לי מהות הבעיה כרגע והקשר שלה לבדיקת ה CT מלפני 4 שנים.