כאב צווארי המקרין לכתף ויד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

02/03/2005 | 20:18 | מאת: דליה

בעלי, בן 45, מתלונן בחודש האחרון על כאבים בצוואר המקרינים לכתף ויד ימין. לאחר ביקור אצל אורטופד, נתבקש לעשות צילום צווארי שהראה: יישור הלורדוזיס הטבעי. שינויים ספונדילוטים עם היצרות קלה של המרווחים C4-6. מבנה גרמי שמור. כתף ימין: מבנה גרמי ורקמות רכות - תקינים. לאור ממצאי הצילום החליט הרופא האורטופד לתת לבעלי וולטרן 75 פלקסין 60 אמפולה כל יום במשך 6 ימים סה"כ 3 פעמים בזריקות. ביום הזריקות הורגשה הקלה למשך מספר דקות והכאבים חזרו על עצמם. עם חזרתו של בעלי לאורטופד, שלח אותו לפיזיותרפיה שאותה הוא מתחיל בשבוע הבא ונתן לו סוג חדש של כדורים בשם OXYCONTIN 40MG.רוקח בית המרקחת אמר לבעלי כל תרופה כזו במינון כזה ניתנת לחולים אונקולוגיים עקב המינון הגבוה וכי בעלת תופעות לוואי מסוכנות כמו עייפות למשל. בעלי החליט לא לקחת את הכדורים בעקבות אמירת הרוקח. בינתיים בעלי מתלונן על כאבים עזים ומוגבלות ביד ימין. מה ניתן לעשות בשלב זה? טיפולי הפיזיותרפיה מתחילים רק בסוף השבוע הבא. אשמח לתשובתך. תודה דליה

05/03/2005 | 20:34 | מאת:

נכון הוא כי התרופה נחשבת למשככך כאב חזק אולם כהגדרת ייעודה כן היא - להרגיע כאב!. לפיכך הייתי ממליץ כי תבקשו מרופא המשפחה להתחיל במינון נמוך יותר של התרופה, 20 מ"ג פעמיים ביום למשל.יש להניח כי עם תחילת הטיפול הפיזיותרפי תהיה הטבה נוספת בכאב.