פריצת דיסק L4 L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

26/02/2005 | 13:19 | מאת: עומר קדם

ד"ר שלום רב! אני בן 34 סובל מזה 3 חודשים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין. הכאב מתחיל מהמפשעה וממשיך באספקט הפנימי של הירך והשוק ימין,ללא הפרעה בסוגרים. בבדיקת ה- CT נמצא דיסק פרוץ ב- L4'L5 בבדיקת MRI נמצא בקע דיסקי אחורי פרה מדיאני גדול עם לחץ משמעותי על השוק התקלי ושורש העצב L5 מימין במהלכו בתעלה. אני עושה פיזיוטרפיה שבועיים ללא הקלה בחר"פ "אסף הרופא" *האם שחייה תקל? (בעברי הייתי שחיין) *האם כרופרקט יעזור במקרה שלי? *הציעו לי לעשות ניתוח האם זה הפיתרון היחידי? *מה בודקיםבמרפאת כאב במקרה שלי? * מה ההבדל בין ניורוכרוגיה לאורטופד? ובמידה שאצטרך ניתוח לאיזה מומחה עלי לפנות? תודה עומר קדם

05/03/2005 | 20:56 | מאת:

1. לשחיה אין אפקט מרפא על הבעיה אולם היא בהחלט עשויה לעזור לתחושותיך ולפעילות הגופנית החשובה גם במצבך. 2. גם כירופרקט לא יעזור מעבר ליכלתו לשפר במשהו את רמת הכאב והתנועה. 3. ניתוח במצבך עשוי לפתור את בעיית הכאב בסיכוי גבוה יותר משחיה או כירופרקטיקה. 4. מרפאת כאב אינה בודקת דבר אלא מציעה פתרונות נוספים, כמו זריקות לעמוד השדרה, כדי לעזור ולהפחית את הכאב. 5. אין הבדל כל זמן שהמומחה בו מדובר עוסק בעיקר בגב.