כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/02/2005 | 10:34 | מאת: אורן א

שלום ד"ר אוחנה. בקיץ האחרון לקיתי באוסטיומיאליטיס בחוליות L3-4 (שכבתי ללא תנועה מעל לחודש מתוכם שבועיים באשפוז). לאחר טיפול אנטיביוטי החלמתי (עד חודש אוקטובר האחרון), החוליות השתקמו באופן מלא אך נשארה לי היצרות קלה בדיסק שביניהן. האורטופד הסביר לי שאין מצב שהחוליות נוגעות זו בזו, ויש פתרון בעזרת ניתוח אך מצבי לא כזה חמור. כיום אני חש מגבלות בתנועה וכאבים במיוחד במעבר בין תנוחות (מישיבה לעמידה ובהתכופפות). איכות החיים שלי נפגעה מאד, אני בן 34 ומעולם לא סבלתי מבעיות גב. המליצו לי לגשת לאקופונקטורה, ובמיוחד ל"מכון וולפסון" בב"ש (אני דרומי). מה עליי לעשות?

19/02/2005 | 16:41 | מאת:

ד"כ תוצאה סופית מוצלחת של מחלת האוסטיאומיאליטיס בעמוד בהשדרה היא איחוי של החוליות. לא ברור לי האם זהו מצבך כיום. במידה וכן איני רואה שום מניעה בטיפול פיזיותרפי או אקופונטורה.