כאבים עזים ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/02/2005 | 06:31 | מאת: מודאגת

אימי בת 71 חולת לב וסכרת מורכבת.מזה כחצי שנה סובלת מכאבים חזקים ברגל שמאל תחילה רק בעקבות הליכה קצרה ולאחרונה עליה בכאב באופן קבוע גם במנוחה עד כדי קשיי ניוד. טופלה במרפאת כאב וקיבלה מס' פעמים זריקות DEPO MEDROL ו- BEDODEKA ללא הצלחה.כדורים נגד כאבים שונים כגון אוקסינקונטין גרמו לעצירות , הקאות ואף התרוקנות לא תקינה של שלפוחית השתן. בצילומי רנטגן לא היו ממצאים ובמיפוי עצמות לא נמצאו קליטות פתולוגיות. רק לאחר שהגענו למיון אורטופדי בוצע CT ע"ש מותני שסוכם ב: 1.דיסקופטיה קשה עם הצרות בולטת של תעלת השדרה והפורימינות הנוירוליות בגובה S1-L5 ובמידה פחותה גם ב- L4-5. 2.בלטים דיסקליים בינוניים ב- L2-3-4. לאור מצבה הומלץ על EPIDRAL BLOCKבמרפאת כאב ולא על ניתוח. האם יש סיכוי להפחתה משמעותית בכאבים? האם יתכנו לזריקה השפעות לוואי קשות? באלו כיוונים נוספים ניתן לפעול כדי להקל על הכאב מעבר לכדורים נגד כאבים שלא הועילו?

19/02/2005 | 16:46 | מאת:

סיבת כאבייך נעוצה במחלת ההיצרות השדרתית בה את לוקה. ייתכן והזריקה האפידורלית תועיל (הסיכוי לכך אינו גדול) במידה ולא, תצטרכי להיוועץ עם מומחה לגב בקשר לניתוח.