דיסק שנעלם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/02/2005 | 01:31 | מאת: ציפי

שלום ד"ר אוחנה, אני סובלת מעל עשר שנים מכאבי גב תחתון. לפני כארבע שנים עשיתי MRI שיצא תקין. כעת עשיתי CT ואלה התוצאות: סקלרוזיס ואי סדירות לוחיות גופי החוליות L5-L4. בסריקת L5-L4: הדיסק מנוון עם אפקט וואקום. בלט דיסק אחורי קל. הבלט נושק לשק התקאלי. השורשים חופשיים. בסריקת S1-L5- פריצת דיסק קטנה אחורית משמאל. לחץ קל על שורש S1 משמאל. הרופא בקופ"ח אמר לי ש"הדיסק נעלם" ושאין מה לעשות חוץ מהשתלה (לא ממליץ) או התעמלות. איך יתכן שדיסק נעלם? האם באמת אין מה לעשות? מה לגבי תוספי מזון? אשמח לשמוע את דעתך באופן כללי. תודה

19/02/2005 | 16:49 | מאת:

כוונת הייתה כנראה שהדיסק התנוון. בכדי לדעת האם זהו מקור בעייתך תצטרכי לגשת למומחה לגב בצירוף הצילומים.