שתי שאלות בנושא פריצת דיסק- גב תחתון!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/02/2005 | 21:43 | מאת: apolo

לרופא הנכבד שלום רב, בבבדיקת הסי.טי נמצאה פריצ ת דיסק L3-L4.האבחנה של האורטופד שבדק אותי אומרת: herniated disk L3-L4/ אורטופד שבדק אותי הציע שאני אעבור גם בדיקה של מיפוי עצם. זאת, היות שיש לי כאבים בעיקר בלילות ובזמן תקופה של התקף , אני מתעורר בגלל הכאבים.אני אוסיף שהכאבים באים והולכים כל כמה חודשים ולפעמים עוברים כ12-16 חודשים בין התקף להתקף, כאשר כל התקף כזה נמשך לערך חודשיים. האורטופד רוצה לראות האם ישנה דלקת בעמוד השדרה. שאלותי אליך הן: 1--מהם הסימנים לגידול סרטני בעמוד השדרה? 2-מהם הסימנים לדלקת בעמוד השדרה? כיצד מבדילים בין גידול לבין דלקת? אני בן 50 ,גובה 183, משקל 95 קג. בברכת כל טוב ובתודה מראש.

19/02/2005 | 17:05 | מאת:

אין סימן אחד לגידול סרטני והאבחנה נעשית על סמך צירוף של ממצאים ונתונים שהחולה מספק.כדאי שתמתין עד לביצוע המיפוי ואז תתייעץ שוב עם האורתופד.