תהליכי התנוונות בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

15/02/2005 | 07:34 | מאת: רנית זהבי

שלום רב, לפני מספר חודשים פנה בעלי לאורטופד לאחר שסבל זמן רב מכאבי גב המלווים בהרגשת נימול ברגליים ובידיים. לאחר סדרת בדיקות מאוד מקיפה שכללה מיפוי עצמות, C.T, וצילומי רנטגן שונים הממצאים הם: פריצה של 3 דיסקים באזור L ו-S בעמוד השדרה, סדק בחלק הימני של עצם האגן והמשותף לכל הבדיקות (מיפוי העצמות נעשה על כל הגוף) היה תהליכים ניווניים בעמוד השדרה וכן באותו מקום בו התגלה הסדק (אגב, הסדק לא נוצר כתוצאה מחבלה כשלהי ולא ברור מה מקורו). לאחר שחזר בעלי עם כל ממצאי הבדיקות לרופא המטפל, זה אמר לו: הכל בסדר, המשך בחייך כרגיל. אינני רופאה וחסרה כל הכשרה רפואית, ברם תשובה זו בהחלט לא מספקת אותי. מה משמעותם של אותם תהליכים ניווניים? האם זהו תהליך מתמשך? האם הוא בלתי הפיך? האם ניתן לעצור אותו בדרך כלשהי? למותר לציין שבעלי עובד בעבודה פיזית ולעיתים קרובות נאלץ להרים משאות כבדים. אודה לחוות דעתך, אשמח לספק פרטים נוספים במידת הצורך. בברכה ובתודה מראש רנית זהבי

19/02/2005 | 17:21 | מאת:

עמוד השדרה, כמו מערכות אחרות בגופנו, מתנוון עם השנים. לעיתים ניתן לסייע כאשר תהליכים אלו גורמים למחלה מוגדרת ולעיתים, לא. על פניו נראה שזה המקרה במצבכם.