צפיפות בביצוע בדיקות עם קרינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

05/02/2005 | 12:42 | מאת: ג'ינט

שלום ד"ר, אני בת 73, עברתי שתי תאונות דרכים בשנה האחרונהבהפרש של שלושה וחצי חודשים. לאחר התאונה הראשונה התחלתי לסבול מכאבים עזים בצד השמאלי של הגב ולאחר התאונה השניה התחילו לי כאבים חזקים מאוד בצוואר. לאחר התאונה הראשונה הופנתי על ידי האורטופד לביצוע בדיקות C.T ומיפוי עצמות וביצעתי את הבדיקות. בביקורי האחרון אצל האורטופד, הופנתי לבצע מספר בדיקות: 1. צ. ע"ש צווארי רק FLEX+EXT+DENS 2. ע"ש צווארי C1-D1 3. מיפוי עצמות: בדיקה ע"ש צווארי + כתפיים. הבדיקה האחרונה שעשיתי היתה מיפוי עצמות ו/או מפרק כל גופי Whole Body בתאריך 14/10/2004. כאשר הראתי לרופא המשפחה שלי את הבדיקות שהופנתי אליהם, הוא אמר לי שמדובר בהרבה מאוד קרינה והדאיג אותי מאוד. חשוב לציין שהעבר הרפואי שלי כלל ניתוח לפני כ - 13 שנה של הוצאת גידול סרטני בצוואר וכריתת בלוטת התריס - Papillary CA. Thyroid S/P Thyroidectomy מקבלת Eltroxin. שאלתי היא האם עלי לעשות את כל הבדיקות ביחד כבקשת האורטופד ואם כן מתי עלי לבצע אותן. במידה ואתה לא ממליץ לבצע את כל הבדיקות ביחד, איזה בדיקה עלי לעשות קודם? תודה רבה על תשובתך. ג'ינט.

12/02/2005 | 19:39 | מאת:

הרופא שלך צודק. מדובר בהרבה מאוד קרינה. מציע שתראי מומחה לגב שיחליט מה מכל הבדיקות חיוני בהשוואה ליתר.