בקע דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/01/2005 | 22:12 | מאת: איתי

אני בשבוע שביעי של פריצת דיסק L4-L5 כאבים מידי פעם בשוק וירך שמאל לאחר הליכה ובמיוחד במעבר ממצב ישיבה לעמידה. מרגיש מידי פעם גם זרמים בשוק מטופל באטופן ומידי פעם באוקסיקונטין - בכאבים חזקים. נשלחתי למתיחות מותניות בפיזיוטרפיה ולרכוש חגורה לגב מותני lumboloc באבחנה: הגבלה בתנועות, femoral stritch חיובי משמאל . slr חיובי ב-80 החזרים תקינים בצילום: שינויים ניווניים קלים , אוסטאופיטים באזור האליום דו-צדדי ב-ct: בקע פורמינאלי , חשד לפרגמנט בגובה L4-L5 משמאל ולחץ על L4 מעוניין לדעת: 1. פירוש femoral stritch חיובי משמאל 2. slr חיובי ב-80 3. מטרת החגורה. 4. גם שיש כאבים ברגל להמשיך בהליכה? 5. כדאי לעשות mri כדי להשוות ל-CT מלפני חודש?

15/01/2005 | 13:15 | מאת:

1. מבחן מתיחת העצב הפמורלי (אחד מהעצבים) בגפה. 2. מבחן הבודק גירוי של העצב הסכיאטי (עצב אחר בגפה). 3. בתיאוריה: לחזק את הגב, בפועל- חוץ מלגרום לכך שהשרירים יהיו פחות פעילים, לא נותנת הרבה ואישית איני ממליץ עליה ככלי טיפולי. 4. לא בהרבה, אין הגיון לגרום להחמרה בכאב שלא לצורך, המשוואה כואב=טוב לא עובדת כאן. 5. לא, אין כל צורך. ממכתבך ומתאור הכאב עולה שהממצא די ברור. 6. שאלה שלא שאלת ובכ"ז אענה, מנסיוני ומהידוע בספרות הרפואית, מרבית פריצות הדיסק מסתדרות עם הזמן ולא בניתוח. לכן, היה סבלני ויש סיכוי טוב שהכל יחלוף.