כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

04/01/2005 | 18:11 | מאת: יותם

שלום. שמי יותם, בן 21. לאחר מסלול צבאי החלו כאבי גב תחתון חריפים. לעיתים אני מרגיש שאחורי הירך השמאלי נרדם/כואב. לקחתי אטופן כ-3 חודשים והמצב השתפר. עשיתי פסיוטרפיה במשך חודשים רבים ואני שוחה כבר שנתיים. הייתה הקלה אך המצב תקוע מזה שנה. MRI+CT מראים בלט בשני דיסקים בגב תחתון עם לחץ קל על השק הדוראלי. מיפוי עצמות ובדיקות ראומתולוגיות- תקין. הומלץ ע"י מרפאת כאב הזרקת אפידורל תחת שיקוף מתוך המחשבה שהכאבים נובעים מדלקת ומשרירים שמתכווצים מהכאב וחוזר חלילה. הומלץ ע"י נוירולוג על הזרקת בוטוקס לשריר. מה דעתך?

08/01/2005 | 17:29 | מאת:

נראה שמדובר בניוון דיסק הגורם לכאב. הטיפול במרפאת כאב הוא טיפול מוכר שיש לגביו נתונים אודות הצלחות ו/או סיבוכים. לגבי הבוטוקס- לא מכיר מחקרים המראים את יעילותו במצבים כמו שלך.