פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

03/01/2005 | 13:49 | מאת: דפנה

לאבא שלי התגלתה פריצת דיסק בין חוליות L5 ו - S4, עדיין לא עשה CT. הוא מרגיש תחושת הירדמות של השוק, גב כף הרגל והבוהן. על פי הנחיית הרופא יש לגשת לבית החולים במצב של החמרת ההרדמות. הייתי רוצה לשאול דעה שנייה לגבי ההרדמות - מתי זה נחשב החמרה, ממה זה נובע ולאיזה נזק בלתי הפיך זה עלול לגרום (הרופא ציין שזה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך). תודה מראש על תשובתך, דפנה.

08/01/2005 | 17:39 | מאת:

החמרה במצבים אלו פירושה בד"כ חולשה או שיתוק של כף הרגל. הסיכון לכך אינו גבוה אך בהחלט קיים. כדאי שאביך יבצע בדיקת CT ויפנה לייעוץ מומחה לעמוד שדרה.