בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

02/01/2005 | 01:04 | מאת: צבי

כתוצאה מתאונת דרכים נפגעתי בעמוד השידרה הגבי והמותני. יש לי נמלול ברגל ימין וכן בידיים כאשר אני שוכב על הגב הופנתי לבדיקת EMG ברגל ובידיים . רציתי לדעת א. מהיא הבדיקה ב. האם צריך להתכונן אליה ג. האם היא אמינה. ד. האם יש דברים העלולים לשבש בדיקה זו. בתודה מראש

08/01/2005 | 16:51 | מאת:

בדיקת EMG היא בדיקה הבוחנת את יכולת הולכת הפולס החשמלי בעצבים. הדיקה כרוכה במעט כאב כאשר מחדירים מחטים מיוחדות לשרירים על מנת לבצע את הבדיקה. אמינותה (כשהיא נעשית במכון טוב) טובה אולם אין היא תחליף לבדיקת רופא ובדיקות הדמיה כמו CT או MRI.