דיסק L4-5 S1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

25/12/2004 | 18:26 | מאת: מירי

שלום ד"ר אוחנה , אני בת 30 אחרי 2 לידות וכבר 4 שנים סובלת מבעיות גב, בעבר חשבו שזה פריצת דיסק ולאחרונה אחרי אישפוז ן-MRI התברר שהדיסק התפורר . לפני כ-3 חודשים עברתי צריבת דיסק וקיוויתי לטוב ... נאמר לי שאני צריכה לחכות 3 חודשים עד שניתן לדעת האם הניתוח הצליח או לא , כרגע לפי הכאבים לא נראה לי שהניתוח הצליח .. השאלה שלי : מה השלב הבא ?? האם יש עוד טיפול חוץ מניתוח מסובך יותר ?? האם אני יכולה להכנס להריון שלישי ?? מה הסיכונים ??

01/01/2005 | 19:43 | מאת:

בד"כ כשצריבה אינה עוזרת השלב הבא הוא להציע ניתוח קיבוע. אם ניתוח כזה מצליח (והסיכוי לכך טוב) אין מניעה להרות וללדת.