החלמה מפריצת דיסק -המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

25/12/2004 | 17:58 | מאת: קרן

שלום ד"ר אוחנה, איזה כיף היה לי לקרוא את תשובתך כי פריצת דיסק הינה מחלה שמחלימים ממנה!!! כיצד ניתן להחלים ממנה ברוב המקרים? זה עובר לבד? אם הכאב בצד האחורי של הרגליים (עד הברכיים) חלף, אך נותר כאב בעיקר בזמן ישיבה בגב התחתון/בישבן (במרכז שמקרין לצדדים), האם ניתן להסיק מכך כי המחלה אצלי טרם חלפה? האם כלל לא יכאב לי כשאחלים מהפריצת דיסק?

01/01/2005 | 19:41 | מאת:

התשובה לשאלותיך היא חיובית. ההחלמה הינה ספונטנית ומתבטאת בכך שהכאב ברגל נעלם. לגבי הגב הוא יכול לכאוב מסיבות אחרות ובעזרת פעילות גופנית נכונה והקפדה על בריאות הגב אפשר לצאת מזה.