כאבי עורף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

11/01/2004 | 13:19 | מאת: שני

שלום דר, מזה כשנה אני סובלת מסחרחורות תנוחתיות, כאבי עורף בחילות. מאחר והתלונה הראשונה שלי היתה על סחרחורת בכל תזוזת ראש, הרגשת ריחוף, תנועות עיניים מהירות ומאחר והתלוננתי בעיקר על סחרחורות נבדקתי ונשלחתי לרופאים בעיקר בתחום א.א.ג., עיניים, נורלוגיה. ביצעתי הרבה בדיקות : C.T ראש - תקין, בדיקות עיניים+שדה ראייה תקין, בדיקת E.N.G - שהראתה ניסטאגמוס בכל הפנייה של הצוואר ימינה ושמאלה +תנועות עיניים מהירות , זו היתה הבדיקה היחידה שהראתה איזשהו ממצא. עשיתי גם M.R.I ראש שהיה תקין. התופעות הן כרוניות יום יומיות ואין נסיגה והשבוע האחרון המצב בלתי נסבל, אני מרגישה מעין נוקשות בעורף, כל תזוזת ראש פשוט מפחידה, בזמן כיפוף הראש והחזרתו אני מרגישה ממש רעד בחוליות העליונות ומוגבלות וכמובן הרגשת סחרחורת. כנראה המקור לכל הצרות הוא חוליות הצוואר העליונות הקרובות לבסיס הראש או העורף ועד היום בדקו אוזניים ולא התייחסו כל כך לכאבי העורף. התור לאורתופד בעוד שבועיים, מה דעתך והאם זה מצב מסוכן.

11/01/2004 | 20:06 | מאת:

איני מתרשם מכך שהמצב מסוכן. בד"כ בעיות עמ"ש צווארי אינן גורמות באופן בלעדי למצב כ"כ קשה כפי שהנך מציגה אותו. הייתי מציע כי במקביל לייעוץ האורתופדי תפני גם למרפאת הסחרחורת (יש דבר כזה) במרכז הרפואי רבין, קמפוס גולדה (השרון). המרפאה מתמחה במקרים קשים כמו זה שלך. בהצלחה. קישורים נילווים: http://www.clalit.org.il/rabin/Content/Content.asp?CID=45&u=214&t=0

12/01/2004 | 18:05 | מאת: ד

שני שלום סימפטומים כגון אלה שעוברים עלייך - סחרחורות, כאבי עורף, ניסטאגמוס, כאבי צוואר, כאבי ראש ועוד הם אופייניים לתופעה הנקראת תת נקיעה שידרתי המערב חוסר ניידות של חוליות הצוואר (בעיקר עליונות במקרה כמו שלך), לחץ ומתח על עצבים באזור הצוואר והיוצאים ממנו לכלי דם, אוזן אמצעית (שיווי משקל), עצבים לשרירי העיין, עורף וכו'. תת נקיעה שידרתי היא תחום המומחיות של הכירופרקטיקה בלבד. תחום רפואי זה הוא השני בגודלו בארה"ב אחרי הרפואה הקונבנציונלית. אם את מקבלת תשובות כגון איננו מוצאים דבר מלוות בהרבה סמים, וכדורים דעי זאת -- הם פיספסו.

12/01/2004 | 19:45 | מאת: שני

דר נוימן, תודה רבה על תשובתך (העלית על פניי חיוך) אשמח ליצור איתך קשר בימים הקרובים.