גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2004 | 13:49 | מאת: carel

אני רופא משפחה ורציתי להבהיר משהו: יש חולים שמתלוננים על כך שיש להם כאב גב תחתון אך ורק כשהם מתעוררים בבוקר וברגע שהם קמים זה לאט לאט מסתדר, הם גם יודעים להגיד כמה שעות בדיוק הם צריכים לשכב כדי שזה יתחיל לכאוב והדבר לפעמים מונע מהם לישון מספיק שעות בלילה. מעבדה ראומטולוגית שלהם בד''כ תקינה והבדיקה הגופנית והצילומים תקינים. איזו פתולוגיה יכולה לתת קליניקה כזאת? ( פעם שמעתי מאיזה אורטופד שדיסק מותני יכול ''להתנפח'' בשכיבה ממושכת ואז ללחוץ ....) ? ואיזה בירור היית מעביר אותם? תודה מראש

18/12/2004 | 16:36 | מאת:

כאבים הגורמים לנוקשות בוקר (morning stifness) יכולים להיות משניים לבעיות ראומטיות מקבוצת הספונדילוארטרופטיות בעיקר. חשוב בחולים המתלוננים על כאב בבוקר בלבד, לזהות חולים אלו ולבררם באמצעות בדיקה גופנית טובה, HLA B27 וצילום. אם הבירור שלילי אין לדעתי צורך להרחיבו אלא להסתפק בהמלצות על פיזיותרפיה, פעילות נכונה ומעקב. העניין של דיסק המשנה את נפחו במהלך הלילה ידוע ומוכר ועל פי הידוע אין לו רלוונטיות לכאב.