פריצת דיסק, מהו טיפול מומלץ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/12/2004 | 18:27 | מאת: יובל

ד"ר אוחנה שלום, אני סוכל כחצי שנה מכאבי גב תחתון, שלאחרונה (חודשיים) התעצמו מאוד. הכאבים ממוקדים מאוד וחזקים מאוד, בעיקר במצב עמידה. אינני מסוגל לעמוד יותר מ 30 שניות ברציפות. בהליכה המצב מעט יותר טוב. לאחר בדיקה אצל אורתופד, הופנתי לבדיקת CT. תוצאות ה CT הם בלט של הדיסק L5-S1 לצד שמאל עם לחץ על השק (אינני זוכר את הניסוח המדויק). אני מטופל בכדורי סלקוקס, ומתחיל טיפול פיזיוטרפיה בעוד חודש. האם מומלץ טיפול נוסף? איזו פעילות גופנית כדאי לנסות (כל דבר כואב כרגע). האם כדאי לנסות דיקור סיני או כירופרקטיקה? תודה, יובל

18/12/2004 | 16:42 | מאת:

כדאי להשלים את הבירור במקרה שלך גם ע"י ייעוץ של מומחה לגב. טיפול אלטרנטיבי הוא אופציה שלא אוכל להעריך את יעילותה במקרה שלך אולם שווה לנסות. בהצלחה.