פיענוח תוצאות CT וההשפעה על הריון-המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

12/12/2004 | 22:00 | מאת: סיגל

שלום ד"ר, קודם כל תודה על התייחסותך לפנייתי. לגבי תשובתך לתוצאות הCT (שלפיהם קיים: L5-S1 בלט דיסק היקפי עם לחץ על השק הדורלי) ענית כי אין פריצת דיסק אמיתי. אם כך,על מה כן תוצאה זו מצביעה? והאם זה משהו שיחלוף (שכן כבר חודש אני ממשיכה לסבול מכאבים בעיקר בישיבה אם כי יש שיפור קל) ?

18/12/2004 | 17:11 | מאת:

תופתעי לשמוע כי אצל מרבית הסובלים מכאבי גב, לא מצא תחלואה משמעותית כלשהי בבדיקות ההדמיה, כך שמצבך אינו שונה מהותית ביחס אליהם. כפי שהסברתי לא אחת בפורום זה, אבחנת הסיבה לכאבי גב אינה עניין של בדיקה כזו או אחרת, אלא דרושה גם שיחה עם החולה ובדיקה פיזית שלו על מנת לאבחן במדיוק את סיבת כאביו.