פריצת דיסק - המשך מ-12.2004

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

09/12/2004 | 18:41 | מאת: איתי

תודה על התשובות. אני סובל מכאבי תופת בשוק כאילו מנסרים לי את הרגל הכאבים באים אחרי כל הליכה קצרה . טופלתי גם בזריקות ולטרן ללא הצלחה. הכאבים גם בירך וגם בגב לחילופין. האם הכאבים העזים בשריר השוק לא גורמים לנזק? הכאבים מאוד מתישים אותי וגורמים לי לעצור ההליכה ולהתקפל מרוב כאבים. נשלחתי גם לפיזיוטרפיה. האם פניה לכירופרקט יכולה להועיל? או שאצרך לעבור ניתוח. . רופא אחד אומר שאחרי שלושה שבועות הכאבים יפסקו השני טוען שיקח שלושה חודשים והשלישי אומר שיכול פתאום להפסיק הכאבים. האם נכון לחמם או לקרר את הגב? או הליכה בבריכת מים חמים תעזור. היום עברו כבר שבועיים מתחילת הכאבים והתחלתי לקבל טיפול בכדורי OXYCONTINE 2x20 mg הכאבים פוחתים לשעות ספורות אחרי לקיחת הכדור. האם לבקש להגדיל את המנה? האם אפשר להתמכר וכמה זמן ניתן לצרוך את התרופה. נוסף לכך אני לוקח etopan 2X600 mg . הרופא אמר שמקרה והכאבים לא יפסקו ישלח אותי למרפאת כאב לקבלת זריקה לעמוד השידרה. ואחרי זה ישקלוו ניתוח . ברצוני גם לפנות לכירופרקט מה דעתך בנושא? . מחר אני עובר בדיקת ct .

11/12/2004 | 17:20 | מאת:

אני מבין ממכתבך שעדיין לא עברת בדיקת CT כך שלא ברור מהי סיבת כאביך. הטיפול שאתה מקבל יוכל לסייע באיזון כאב בלבד, על מנת לדעת יותר עלייך להיבדק בצורה מסודרת ולעבור בדיקת CT, רצוי ע"י מומחה לעמוד שדרה. בינתיים, אוקסיקונטין במינון של 20 מ"ג פעמיים ביום הוא מינון מכובד ואם גם הוא לא מספיק, כדאי שתפנה לרופא שלך לתוספת.