פגיעה בגב והשפעתה על הריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/12/2004 | 22:29 | מאת: מירב

ד"ר שלום, לפני כחודש הרביצו לי מכה חזקה באזור בין הישבן לגב התחתון. כתוצאה מכך נוצרה דלקת בין חוליות הקוקסיס וגם נמצא "רסיס" (כלומר חתיכה קטנה מהחוליה שהתנתקה) בחוליה עליונה יותר (בגב התחתון). אני מטופלת בתרופה CELCOX ואפשר לאמר שהכאבים בעצם הזנב עברו אך עדיין מאד כואב לי בזמן ישיבה באזור הגב התחתון. אני מ א ד רוצה להיכנס להריון. האם הריון שיתחיל עכשיו יחמיר את מצבי ויפגע בי? אני מאד לא רוצה לדחות את הכניסה להריון. האם יהיו לכך השלכות בלידה?

11/12/2004 | 17:22 | מאת:

אני חייב לציין שתלונותייך ותיאור החבלה, מוזרים. קשה לשבור עצם של אדם במכה ממישהו אחר ולא הייתי חותם על כך שה"רסיס" אותו את מתארת נובע מהמכה. לשאלתך, אם הכאב נרגע וחזרת לתפקד איני רואה מניעה כלשהי לכניסה להריון.