בעיות גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

07/12/2004 | 09:44 | מאת: שירה

דוקטור שלום אני מבקשת לברר מה פירוש המושג רדיקולופתיה וכן ברצוני לשאול בקשר לתוצאת בדיקת MRI עמוד שידרה נכתב דיסקופטיה כרונית רב מוקדית האם רב מוקדית מציין בעייה בדיסקים ובחוליות והאם כשנכתב רב מוקדי זה יכול להיות גרורות של גידול ממאיר אשר מפושט במספר מוקדים בגב ובחוליות בנוסף ברצוני לשאול מה פירוש המושג נירוזיס , ו- סקוליזיס וכן מה הכוונה כשנכתב שינויים ספונדילו - ארטרוטיים האם יש לזה קשר לתוצאות בדיקת דם שהיא RF - 19 כשהטווח הוא בין 0-14 וכן בדיקת LAC אשר התוצאה היא 16.6 כאשר הטווח הוא בין 0-15 אודה לך על תשובתך

11/12/2004 | 17:36 | מאת:

רדיקולופתיה= גירוי של שורש עצבי המגיע ליד או לרגל. הביטוי יכול להיות: כאב, חולשה או רדימות בגפה, או שילוב של כולם. דיסקופתיה רב מוקדית = ניוון או שחיקה של מספר דיסקים בו זמנית. אין לזה שום קשר לגידול או גרורות. נוירוזיס הוא מושג מתחום הפסיכיאטריה אולי כוונתך לנויריטיס שהיא מושג המתאר דלקת של עצב? מהות בדיקות הדם שתיארת לא ברורה לי.