Centeral Laminectomy + Flavectomy L4-L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

07/12/2004 | 08:51 | מאת: איריס

ההודעה נשלחה בעבר לפני מספר חודשים, ללא תגובה. ד"ר אוחנה, שלום רב. בעלי עבר ניתוח כזה לפני מספר שבועות, עקב שחיקת הרצועה, והניתוח הזה הוא המשך לסדרת ניתוחים קודמים, כאשר האחרון בניהם היה קיבוע של חוליות L5-S1 לפני כשלוש שנים. קראתי מחקר שאומר שקיימת בעיה שעדיין לא נמצא לה פיתרון: חולשה מוגברת של מרווח חוליות מעל קיבוע, במיוחד אם הקיבוע הוא בחוליות הגב התחתון (מה שיותר נמוך, יותר פגיע...). ע"פ המחקר, בין 80 ל- 90 אחוזים ממנותחי הקיבוע בחוליות אחרונות בגב תחתון חוזרים לניתוחי גב תחתון עקב חולשת החוליות הראשונות מייד מעל הקיבוע, ועוד כ- 50-60 אחוזים מהם חוזרים בסופו של דבר לקיבוע החוליות הבאות. ד"ר אוחנה, שאלתי היא: היות ובעלי כבר נמצא בקובוצה הראשונה שמניתי ע"פ המחקר, האם שילוב של הסרת רצועות חיבור החוליות ולמינקטומיה בגובה החוליות שמעל הקיבוע, תביא בסופו של דבר לחוסר יציבות שיצריך קיבוע נוסף? ראוי לציין כי בעלי שמר מאוד על עצמו אחרי הקיבוע, והוא ממשיך להיזהר בכל דבר גם עכשיו ובעתיד. תודה מראש.

11/12/2004 | 17:39 | מאת:

הנתונים שהבאת הם לא מדוייקים ושגויים. עד היום לא ברור לגמרי לעוסקים בתחום מהו הסיכון האמיתי של ניוון בדיסק השכן ובאיזה אחוזים מדובר בשינויים משמעותיים, דהיינו כאלה שיצריכו ניתוח נוסף. אם בעלך חש בטוב במצבו הנוכחי והוא שומר על עצמו כפי שאת מגדירה, איני רואה צורך בטיפול או אמצעי זהירות נוספים כלשהם.