5 פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

05/12/2004 | 15:54 | מאת: סמדר

שלום אני בת 29 חמישה חודשים אחרי לידה ואתמול שוחררתי מבי"ח לאחר 3 אישפוזים החודש עקב חולשה והרדמות בשתי הרגליים, חולשה ונימולין ביד ימין ותחושה כללית גרועה עם קושי רב בהליכה. לאחר סידרה עצומה של בדיקות במחלקה הנוירולוגית שללו מחלה נוירולוגית כלשהו ובמקביל מצאו את הגורמים לבעיה הכל כך חמורה (חוסר תפקוד טוטאלי 3 חודשים): נמצאו 2 פריצות דיסק עם לחץ על השק בעמוד שדרה צווארי ו3 פריצות דיסק בגב התחתון, 2 מהן עם לחץ על השק. איך קורה שכלכך הרבה פריצות מגיבות יחד? מה ניתן לעשות חוץ מניתוח במקרה קיצוני זה? ומה ניתן לעשות בשלב ראשון להרגעת הנימולים וההרדמויות הקשות? התקף חמור כזה אירע לפני 4 שנים ונמשך כמעט 5 חודשים, האם זה מבטיח התקפים בהמשך למרות שינוי אורח חיים ושמירה על הגב? ברגל ימין אני כבר לא מרגישה שרירים כמעט מה עושים?

11/12/2004 | 17:49 | מאת:

באופן כללי אין בדרך כלל מצב בו פורצים בבת אחת חמישה דיסקים. נראה שבמקרה שלך לפחות התרחשו הפריצות לפני המחלה הנוכחית (כנראה בהתקף הקודם לפני ארבע שנים). כדי לעזור לך יש לראות מי מהפריצות היא הסימפטומטית כיום ולצורך זה עלייך להיבדק ביסודיות על ידי מומחה לעמוד שדרה.