פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

03/12/2004 | 20:51 | מאת: איתי

לפני שבוע הרגשתי כאבים חדים בירך שמאל . התחילו בסדרה של 4 זריקות וולטורן בחדר מיון אך האורטופד בקופת חולים הפסיק לי הטיפול אחרי 3 זריקות. הכאבים גברו וכל ישור של הגב מקרין לי כאבי תופת לשוק השמאלי ולעיתים גם לירך השמאלי. מטופל כעת בטרמדקס לשכוך כאבים ואטופן . נשלחתי לצילום ct עמוד שדרה ע"י חדר מיון בבית חולים אך האורטופד מתנגד כרגע ל-ct (טוען שיש קרינה) ומשאיר לי רק מיפוי עצמות במכון איזוטופים. שאלתי האם נראה לך הטיפול. כן נשלחתי לפיזטרפיה. באיזה חוליה לדעתך נפרץ לי הדיסק . האם חימום המקום נכון או קרור. והיכן באופן פיזי נמצאת החוליה ששם צריך לקרר או לחמם? כדאי הליכה בבריכת מים חמים? ללכת עם חגורה? זריקות וולטורן עוזרות בריפוי? מתי לדעתך אחזור לפעילות רגילה? אני חובב ריקודי-עם .

04/12/2004 | 16:54 | מאת:

מצטער לא יכול על סמך הנתונים שסיפקת ל"נבא" היכן בדיוק פרץ (אים פרץ) הדיסק. נראה שלרופא שלך היו סיבות משלו מדוע להעדיף מיפוי על פני CT שהיא הבדיקה המומלצת בחשד לפריצת דיסק.