כאבי צוואר חזקים הגורמים לכאבי ראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/07/2004 | 23:19 | מאת: נאוה זלרית

אמי סובלת לאחרונה מסחרחורות וכאבי ראש נוראים.צילום ע"ש צווארי גילה כי יש שינויים ספונדילוטיים עם אוסטאופיטים קדמיים,יש היצרות הרווח הבין חולייתי בגובה C5-6 .אין סימנים נוירולוגיים-אין ניסטגמוס.בנוסף יש החמרה בירידה בשמיעה-משתמשת במכשיר שמיעה. רציתי לדעת האם רק טיפול פיזיותרפי כפי שנאמר לנו יכול לעזור לה.

21/07/2004 | 09:15 | מאת:

למרות שסחרחורת יכולה להתלוות לתסמונת צווארית, לא מקובל לייחס לסחרחורת בלבד, בלי כאב או תלונות ספציפיות, רקע צווארי. צריך לזכור ששינויים מהסוג שנמצא אצל אמך, שכיחים מאוד באוכלוסיה המבוגרת ואינם בדרך כלל סיבה לכאב או הגבלה. כך שיש לברר מקורות אחרים (בעיקר אוזן פנימית) כהסבר לבעייה שתיארת.