פריצת דיסק והיצרות התעלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/07/2004 | 17:48 | מאת: אילנה

אובחן אצלי פריצת דיסק בs1 ובלטי דיסק בL4 L5 עם היצרות התעלה. הומלץ לי לעבור ניתוח דיסקטומיה, ולמינקטומיה. שאלתי היא מה היא הטכניקה בלמינקטומיה והאם הפיתרון הוא קבוע או שמא הפריצה עלולה לשוב כעבור זמן מסוים. מהי תקופת ההחלמה ומהם המגבלות לאחר ההחלמה. בתודה ומצפה לתשובה,אילנה.

21/07/2004 | 10:28 | מאת:

למינקטומיה היא כריתה של המעטפת הגרמית של תעלת השדרה. מדובר בפעולה שבד"כ אינה מערערת את יציבות עמוד השדרה ואינה מצריכה קיבוע. סיכויי ההישנות אחרי למינקטומיה אים היא נעשית כהלכה, נמוכים.