ע"ש וכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/06/2004 | 16:54 | מאת: דוד

לפני 10 שנים נותחתי בגב תחתון , לאחרונה תחושה חלקית למגע - ליטוף ליד הכרסול והחלק העליון של כף הרגל - דומה למגע דרך פיסת בד עבה. אותה תחושה גם בחלק התחתון של שורשי האצבעות באותה רגל. האם צילום סי טי יכול לתרום במשהו להבנת מקור הבעיה. במשך שנים אחרי הניתוח לא היה שום סימפטום דומה, מה הסבירות במקרים כאלה להחמרה ממשית כמו פגיעה בכושר הפיזי של הרגל. מקבל טיפול פיזיוטראפי ולא מרגיש שום שיפור, האם מדובר בדרך כלל בנזק בלתי הפיך שצריך להתרגל אליו.

12/06/2004 | 09:21 | מאת:

השאלה היא איזה ניתוח עברת. אם מדובר בכריתת דיסק, יכולים הסמפטומים שאתה מתאר לנבוע מפריצת דיסק חוזרת. עקרונית התלונות שאתה מתאר נובעות מפגיעה עצבית שיש לברר את מקורה. צילום רגיל לא יעשה זאת ויש לגשת לאורתופד לביצוע עיבוד מתאים.

12/06/2004 | 13:03 | מאת: דוד

תוכל להסביר למה התכוונת שאורטופד יבצע עיבוד מתאים. למעשה נבדקתי על ידי אורטופד והצילום הוא בהמלצתו. הרופא כתב לבצע צילום גב תחתון עם חומר ניגוד אבל במכון CT אמרו לי שמעולם לא בצעו כזה דבר, תמיד ה CT לגב תחתון הוא ללא חומר.