ספונדילוליזיס דו צדדי.. תוצאות מיפוי עצמות..

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/06/2004 | 11:10 | מאת: מודאג...

שלום לכם... בעקבות כאבי גב תחתון בצד שמאל מזה 3 חודשים, עשו לי צילום רנטגן ועמוד השדרה נמצא תקין... אז גם עברתי צילום מיפוי עצמות... אני בן 16 ועוסק בספורט: קפואירה... ממצאי הבדיקה: קליטה פתולוגית דו צדדית בחוליה L4, באיזור ה pars interaricularis, המתאימה לספונדילוליזיס דו צדדי אני מודאג מהתוצאות, ורציתי לדעת מה בדיוק מצאו בבדיקה, מה זה ספונדילוליזיס? האם זו דלקת או החלקת חוליה? לא הבנתי... ומדוע זה "דו-צדדי" מה הכוונה? האם ניתן לשחזר את המצב למצב הקודם? והחשוב לי מכל, האם ניתן להפיג את הכאב לחלוטין ??? תודה מראש.... מודאג

12/06/2004 | 09:29 | מאת:

מדובר בתופעה שבה נגרם סדק בחלק האחורי של החוליה. צריך לבצע צילום לפני האבחון הסופי. הטיפול כולל בשלב הראשון הפסקת פעילות הגורמת לכאב ופיזיותרפיה.