מספר שאלות בקשר לפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

05/06/2004 | 22:07 | מאת: ירון

לד"ר נסים אוחנה שלום, קוראים לי ירון ויש לי מספר שאלות: 1. האם בלט ופריצת דיסק הם אותו הדבר? 2. איזו פעילות ספורטיבית אני יכול לבצע למרות שיש לי 2 בלט בגב התחתון?, למשל האם אני יכול להמשיך להתאמן בחדר כושר? 3. אני רוקד הרבה, ורציתי לדעת אם כדאי להפסיק עם זה? (breakdance בעיקר...שכולל הרבה מאמץ פיזי)

06/06/2004 | 20:45 | מאת:

1. יכולים להיות מפני שאף אחד מהמונחים אינו מחייב לתיאור מסויים של הדיסק וכל רדיולוג/מנתח גב משתמש במושגים כראות עניו. 2. כן תוך המנעות ממאמצי הרמה וכפיפה מאומצת. 3. אם זה לא מחמיר את כאביך, כן, אפשר להמשיך עם זה.