פגיעה בחוליות 6-5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

02/06/2004 | 10:56 | מאת: מיטל

שלום שוב, תודה רבה על תשובתך המהירה אך אני נורא סקרנית מבחינה רפואית איך זה הולך. אני אשאל את השאלה בצורה אחרת, פגיעה בחוליות הנ"ל יותר חמורות מאשר פגיעה בחוליות אחרות? (כאשר חוט השידה קיבל מכה במקום של חוליות אלו) וכשרשמת "יש סיכויי מסויים להתאוששות" למה כוונתך? האם לדעתך אחי יוכל לשוב ללכת על רגליו ולהוזיז את אבריו? נ.ב. אני יודעת שאינך מכיר את הבעיה אישית אך אם תוכל לענות לי באופן כללי ביותר לפי תשובות מסטטיסטיקה או מניסיונך לגבי פגיעות מסוג זה. תודה רבה על הסבלנות מיטל

04/06/2004 | 11:57 | מאת:

1. חומרת פציעה בחוט השדרה היא תמיד יחסית. פגיעה בחוליות הצוואר 5-6 קשה יותר מפגיעה בחוליית הגב העשירית וקלה יותר מפגיעה בחוליית הצוואר השניה. 2. הסיכוי המסויים להתאוששות תלוי בהרבה משתנים כמו: כמה תחושה נותרה לאחר הפגיעה, האם חלה התאוששות מסויימת אחרי הפציעה. איזה טיפולים נעשו לו ועוד. לגבי סיכוייו של אחיך לשוב ולהלך, באמת שאין לי יכולת לתת תשובה עניינית בהיעדר המון פרטים שאינם לפני. בגדול, הסטטיסטיקה לגבי נפגעי חוט שדרה צווארי שנפגעו פגיעה מלאה ושלימה אינה מעודדת וסיכוייהם של מרבית הנפגעים להתאושש, קלושים.