disactomy

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/06/2004 | 15:49 | מאת: איתן

האם כתוצאה מניתוח דיסקטומי לפריצת דיסק מותני הדיסק הנותר מיתנוון ? האם ניתן לימנוע ? האם זה יכול להחיש פריצות נוספות של חוליות מעל ?

02/06/2004 | 11:03 | מאת:

שאלתך חשובה ורצינית, אשתדל לענות עליה בהרחבה בכדי להסביר. בניתוח דיסקטומיה רגיל נעשית כריתה של חלק קטן מגרעין הדיסק. גודלו של חלק זה באחוזים נע סביב 10%-20% למעט מקרים קיצוניים של פריצת דיסק גדולה שבה גדל החלק הפרוץ בהתאמה. הניתוח לא אמור לפגוע, בדרך כלל, בדיסק הנותר ויציבותו נשמרת לאורך השנים. יחד עם זאת יש בהחלט מצבים בהם החלק הנותר עלול להתנוון ולגרום לכאבי גב ובמקרים מסויימים נדרש ניתוח חוזר. עד כמה שידוע אין מצב זה מהווה גורם סיכון לפריצה בדיסקים סמוכים.