פגיעה בחוליות 6-5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

31/05/2004 | 15:39 | מאת: מיטל

אחי עבר תאונה ושבר חוליה 6 וחוליה 5 נפתחה, חוט השידרה קיבל מכה אך לא נקרע או ניזוק. כעת, חודשיים מהתאונה, הוא מראה טיפטיפה סימני התאוששות אך קטנים מאוד.(הוא יושב על כסא גלגלים ולא מזיז רגליים ויד שמאל) שאלתי, האם המצב יכול להשתפר עד בכדי שיוכל ללכת על רגליו שוב? בבקשה אל תגידו 50/50 כי זוהי תשובתם התמידית של כל רופא. אודה על תשובתכם המהירה

01/06/2004 | 11:39 | מאת:

עקרונית במצבים כאלה כשהחוט נחבל ולא נקרע יש תמיד סיכוי מסויים להתאוששות. למרות רצונך העז לשמוע מספרים ברורחם של הסיכוי להתאוששות, לא אוכל לתת לך כאלה כשלא בדקתי את המטופל ולא ראיתי את כל בדיקות ההדמיה הרלונטיות.