פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

31/05/2004 | 12:30 | מאת: שחף

לפי מה שקראתי בנושא פריצות דיסק מתחילות בכאב עז בגב שאחר כך מתפשט לאגן, לרגליים ואף לכפות הרגליים.רציתי לשאול ( לגבי השתלשלות העיניינים אצלי) האם ישנם הרבה מקרים הפוכים בהם הלחץ, זרמים, נימול כאב מתחיל דווקא מכפות הרגליים ואז עולה למעלה? למעשה חלפו אצלי חודשיים תמימים עד שהתחיל הכאב גב הנורא ובחודשיים אלו סבלתי מלחץ קשה ורדימות ונוקשות בכפות הרגליים וברגליים. אציין שמרגע שהחלו כאבי הגב, מייד קיבלתי בדיקות דימות אובחנה פריצת דיסק בl-5 s-1 ותוך שבועיים נותחתי. אני שואלת את כל השאלה המסורבלת הזאת שכן שנה לאחר הניתוח עדיין אני סובלת מרדימות וזרמים ( אם כי לא כמו קודם) וחולשה מסוימת ברגל - מעין בעיה בהולכה העצבית. האם חודשיים וחצי זה פרק זמן כל כך ארוך עד כדי שהעצב יפגע? ידוע לי שיש אנשים שחיים עם דיסקים פרוצים בשלום כל חייהם. האם אופי הפריצה הנ"ל יותר קשה. אנא תן לי איזושהיא אינפורמציה רלוונטית כי המציאות החדשה של חיי קשה לי.

01/06/2004 | 11:44 | מאת:

1. ייתכנו מצבים של פריצת דיסק המתחילים בכאב/רדימות/נימול ברגליים. 2. רוב ה"סובלים" מפריצת דיסק שנים רבות, החלימו מההתקף החזק זמן מסויים (מס' שבועות עד שלושה חדשים) לאחר תחילתו. 3. רוב הסובלים מפריצת דיסק לא זקוקים כלל לניתוח. המקרה שלך ייחודי מעצם ההחלטה לנתחך זמן כה קצר לאחר הופעת המחלה. ייתכן וכבר אז הייתה בעיה עצבית שעדיין נותרה?