מלרגיה פרסטטיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

31/05/2004 | 09:21 | מאת: מאיר

שלום הרופא חושד שיש לי מלרגיה פרסטטיקה אבל אין לי כח או רצון לטפל בבעיה. האם אני יכול להתעלם מהבעיה או שעלול להגרם לי נזק ? כבר התייעצתי איתך בנושא, כשעברתי סדרת בדיקות לשלול טרשת נפוצה. הנוירולוג שלח אותי להיבדק עקב כאב ממוקד ובעיות תחושה בירך שנמשכים כמעט חצי שנה(ועד היום, יש לי תחושה עמומה באיזור). ואולם, הכאב החליף צורות והתפשט. לפעמים צרב לפעמים גרד לפעמים היה רדום, לפעמים מנומל ולפעמים כאב.בהתחלה התחושות היו ממוקדות באמצע הירך אבל עם הזמן זה התפשט כלפי מטה- עד לברך וכלפי מעלה-כמעט עד למפשעה.(התחושה היא בחלק החיצוני של הירך ולא הפנימי) אני חושב שהכל התחיל לאחר מאמץ פיזי (בטיול תרמילים). לאחר שסדרת הבדיקות לשלילת הטרשת נמצאו תקינות, הנוירולוג הפנה אותי לאורטופד לשלול מלרגיה פרסטטיקה. ואולם האורטופד, התפלא ואמר שהנוירולוג סתם הפנה אותי אליו והוא לא מבין למה. הייתי אצלו שתי דקות בדיוק, והוא לא בדק אותי כלל כי הוא אמר שאין קשר בין התחושות שלי לבין מלרגיה פרסטטיקה. אין לי כבר כוחות, ולא אכפת לי להשאיר הכל ככה ולסבול מהתחושה העמומה שנותרה בירך, אבל אני רק רוצה לשמוע את דעתך בעניין. תודה מראש.

01/06/2004 | 11:53 | מאת:

מירלגיה פרסטטיקה היא בעיה לא מסוכנת והמשמעות היחידה שלה היא התחושה המציקה והלפעמים כואבת בירך. בד"כ היא גם חולפת מאליה עם הזמן.