כאבי גב תחתון + תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

27/05/2004 | 15:46 | מאת: נעמי גורדון-חן

אני סובלת מזה 5 חדשים מכאבים עזים בגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין. אודה לך על הבהרת תוצאות MRI וכן על כיוון של טיפול. להלן התוצאות: 1. ליסטזיס אחורית מינימלית של חוליה L4 2. בגובה L4/5 קיימת פרוטרוזיה דיסקלית אחורית, יחסית קלה, ימנית וכן פרוטרוזיה אל חלקו התחתון של הפורמן הנאורלי הימני, עם לחץ קל על השק הדורלי 3. בלט דיפוזי של האנולוס פיברוזוס ועיבוי מסויים של הפסטים בגובה L3/4 4. בלט אחורי מינימלי של האנולוס פיברוזוס בגובה L5/S1 5. נראה מוקד עגול יחסית קטן בגוף החוליה L2בעל סיגנל נמוך בסדרת T1 ו - T2 שיכול להתאים למוקד סקלרוטי. דרושה קולרציה עם מיפוי עצמות. בתודה, נעמי - 052-4800494

27/05/2004 | 22:09 | מאת:

נראה שבעייתך נובעת מפריצת דיסק בגובה L4-5 מימין. הממצא הסקלרוטי אינו מסביר את תלונותייך ולא הייתי תולה בו את האשם למכאובייך. לגבי טיפול, השאלה היא כמה את סובלת מבחינת עצמתץ הכאב ומשך הזמן. הרבה (שנייהם) יכוון לניתוח, ומעט - לטיפול שמרני.

27/05/2004 | 23:16 | מאת: נעמי גורדון-חן

בהמשך לתשובתך אלי (22:09) אודה לך אם תוכל להסביר לי : 1. מה זה ליסטזיס? 2. מה זה מוקד סקלרוטי? אני בת 54, סובלת מכאבים עזים למעלה מ - 4 חודשים. אני מנהלת עמותה ובמצבי הנוכחי קשה לי לעמוד בעומס. קבלתי זריקה אפידורלית שהפיגה מעט את הכאב, אני מקבלת טיפול שמרני כבר 4 חודשים ועושה פיזיוטרפיה פעמיים בשבוע. האם יכול להיות שיפור ברמת הכאב ללא התערבות ניתוחית?