כאבי גב עקב תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

18/12/2003 | 20:18 | מאת: אורן

לפני חצי שנה רכב פגע ברכבי מאחור ומאז יש לי כאבי גב חזקים וגם כאב ברגליים. פניתי לאורטופד והוא שלח אותי לצילום, שחזרתי אליו עם הצילום הוא אמר שיש לי spondylolistesis בחוליה l5 . ושלח אותי לצילום יותר מעמיק. השאלה שלי היא מהי בדיוק הבעיה והאם אני יכול ללכת בינתיים לעבודתי שכרוכה בהרבה התכופפויות ומאמץ על הגב. אשמח לתשובה

18/12/2003 | 21:17 | מאת:

ספונדילוליזיס היא תופעה שבה נגרם סדק לחלק האחורי של אחת החוליות המתניות, לרוב חוליה מתנית חמישית או L5 בשפה המקצועית. ישנן סיבות שונות ותיאוריות שונות על הופעת המחלה שלא כאן המקום לפרטן. צריך לזכור כי מדובר בתופעה שהמשמעות העיקרית העשויה להיות לה היא כאב בגב התחתון. במקרים בהם הופך הכאב להיות כרוני ומגביל יש להיוועץ עם מומחה למחלות עמוד שדרה לגבי הטיפול המתאים.