ליפומה בירך - נשלחתי לאורטופד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/06/2004 | 13:06 | מאת: גלית

שלום, מזה כ- 8-9 שנים אני חשה כמו "סלעים" קטנים בירך שמאל החיצונית, שמסווים לי כאב במגע ובשכיבה על הצד. לפני כ- 4 שנים ביקרתי אצל כירורג, ועברתי בדיקת אולטרסאונד בו נמצא ממצא "שיכול להתאים לליפומה ללא קפסולה,ללא חדירה לשרירףבחלק לטרלי עליון,תהליך אקוגני בקוטר 11 מ"מ. הומלץ לי ע"י הכירורג לא לעשות דבר, כיוון שתהיה לי צלקת גדולה יותר מהליפומה הקטנטנה. אני חשה החרפה במצב ולעניות דעתי יש שם הרבה יותר מממצא אחד בלבד. הדבר מפריע לי וייתכן שיש גם קשר לצלוליט מכאיב שיש לי במקום, על אף היותי בחורה רזה. היום ביקרתי אצל כירורג כללי, שלהפתעתי הסביר לי שאני צריכה לגשת לאורטופד, כיוון שזה גפיים, והוא זה שיפנה אותי לרופא מומחה אחר, אם יהיה צורך: כירורג כלי דם, פלסטיקאי וכדו'. אורטופד שנכח במקום סבר שהמומחה המתאים הוא פלסטיקאי. אני מבולבלת וכל רופא מומחה כזה יעלה לי כסף. אגב, אני סובלת מכאבי גב תחתון וצווארי, עם הקרנה לרגל שמאל לעתים, מזה כ- 10 שנים ןבעבר גיליתי גוש קטן גם בגב התחתון, בערך באיזור L-5, שהוא האיזור הבעייתי אצלי. כדי לחסוך במס 'המומחים אליהם אצטרך לגשת, אשמח לקבל המלצתכם. אני רק מעוניינת באבחון, ולאו דווקא בטיפול מיידי. תודה, גלית.

11/06/2004 | 15:09 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

גליץ שלום. להערכתי את צריכה לפנות לאורתופד למרות הכל. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול