אי סימטריה בבית החזה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/06/2004 | 18:29 | מאת: אמא

אתמול לקחתי את בני בן ה-11 לבדיקה רפואית כדי לקבל אישור להתעמל בחדר כושר. הרופאה שבדקה אותו הסבה את תשומת לבי שעצמות בית החזה בצד שמאל בולטות יותר מאלה בצד ימין. יש לציין שבני רזה מאד (27.5 ק"ג, 141 ס"מ) כך שניתן לראות זאת. עד לבדיקה, מעולם לא הבחנתי בכך. הילד משתתף בחוגי ספורט (כדור יד, קרטה) וכן הוא פעיל מאד (שוחה, כדורגל..). לפני כחצי שנה הוא נבחר לשחק בנבחרת ולכן הוא נבדק אצל רופא כדי לבדוק כשירות והכל היה תקין. הרופאה הפנתה אותנו לאורטופד. התור רק בעוד כשבוע ואני במתח נוראי. האם זו תופעה מוכרת? האם אני יכולה לקרוא על כך חומר? האם ייתכן שזה קשור לכך שהוא סוחב ילקוט מאד כבד (6 עד 7 ק"ג - שקלתי!). אני מוטרדת מאד וקשה לי להשאר באי ודאות עד לבדיקה. אודה מאד על תשובתך.

11/06/2004 | 15:02 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אמא יקרה שלום. יתכן שלבנך יש עקמת של עמוד השדרה תופעה ידועה ומוכרת שבד"כ איננה דורש טיפול, אלה אם יש עקמת משמעותית. מעבר לכך לא אוכל לומר ללא בדיקה. אין מנוס מלהמתין לאורתופד... בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול