כאבים חזקים בכפות הרגליים בעמידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/06/2004 | 17:55 | מאת: יואל

זמן רב אני סובל מכאבים בכפות הרגליים ובגב התחתון בעמידה. הרגשה של דריכה על העצמות לאורך כף הרגל מתחית הכריות ועד העקב. הכאב מתפתח לאחר מספר דקות. לאחר רבע שעה עד חצי שעה אינני יכול יותר לעמוד ונאלץ לשבת ולהרים את כפות הרגליים לשחרור הלחץ. ומקמר את הגב להרפות את כאב הכב. נמנע מלעמוד. בהליכה וריצה אין כאבים. מעט כאבים אחרי מספר קילומטרים.אבל זו לא בעיה. לאחר עמידה ממושכת כפות הרגליים כואבות ושורפות במשך שעות רבות וגם כל הלילה. ניסיתי כדורים, משחות, גם זוברקס . אולטרה סאונד, רפלקסולוגיה , טנס, דיקור ועוד .. ניסיתי שלשה סוגי מדרסים ללא הטבה. דווקא המדרסים האורטופדים עם תמיכת קשת כף הרגל הכי מכאיבים. רגישות רבה. הבדיקות תקינות גם נשללו בעיות נוירופתיות, כלי דם וראומוטולוגיות. כל יום אני מוכרח להפיג את הכאבים בכפות הרגליים באמבטיה חמה. עיסוי הרגליים ומתיחות. נעליים גורמות לכיווץ ושריפה. משתדל ללכת עם סנדלים. במיפוי עצמות נרשם " הדגשה קלה של עצמות טרזליות בשתי כפות הרגליים כנראה על רקע טראומתי" לא ברור לי. הרופא לכף רגל לא מייחס לזה חשיבות. בבדיקת סי טי של עמוד שידרה נמצאה היצרות קלה של תעלה ספינלית אבל האורטופד טוען שאם זו היתה הסיבה היו לי יותר כאבים בהליכה ולא בעמידה. אני פונה אליכם מנסיונכם מה יכולה להיות הסיבה .. אילו בדיקות עוד ניתן לעשות. מה יכול לעזור. בתודה

08/06/2004 | 15:09 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שלום יואל. לצערי אתה מתאר מצב מורכב שלא אוכל לענות על שאלתך ברצינות ללא בדיקה מסודרת ומעבר על בדיקות ההדמיה שביצעו לך. אגב ביצעת בדיקת הולכה בעצבים (EMG) ? בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול