אפשרות למדרס ברגל קצרה
דיון מתוך פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
שלום, אני בת 23. ישנו הפרש של 2 ס"מ בין הרגליים שלי (רגל ימין קצרה מרגל שמאל). אני שוקלת להשתמש במדרס לרגל ימין. בעבר השתמשתי בסוגים שונים של מדרסים, אולם הפסקתי בכך. אני משרתת כרגע בצה"ל, והלכתי לאורתופד צבאי להתייעצות. הוא אמר שהפרש של 2 ס"מ זה גבולי, ובד"כ הצבא מספק מדרסים רק כשההפרש בין הרגליים הוא מעל ל-2 ס"מ. לכן, אם אין לי בעיות מיוחדות שנובעות מהפרש זה כמו כאבים באגן וכו', אין צורך במדרס. עם או בלי קשר, לאחרונה אני סובלת מכאבים מוזרים ברגליים. אלה לא כאבים מעיקים מדי או בלתי-נסבלים, אלא פשוט תחושה מוזרה ברגליים (כל פעם ברגל אחרת). השאלה שלי היא האם במקרה שלי מומלץ להשתמש במדרס או לא, ואם כן - באיזה סוג של מדרס? האם זה מומלץ / כדאי / לא מוסיף ולא גורע? האם הדבר עלול להזיק באיזושהי צורה? תודה!
מלי שלום. מאחר ולא בדקתי אותך אני לא יכול להמליץ על איזה מדרסים יכולים להיטיב איתך אם בכלל. אבל קיצור של שני ס"מ הוא מסםיק משמעותי כדי לעשות הגבהה של 1 ס"מ לרגל הקצרה. בברכה - דר' טיטיון.
מצטרף לדעתו של דר' טיטיון, יש צורך בהגבהה של כ1 ס"מ אם הקיצור הוא אכן 2 ס"מ , בתוך נעלי ספורט ניתן להכניס מדרס עם הגבהה עד לגובה מירבי של 2 ס"מ. מצ"ב מאמר שיעזור לך לבדוק איזה מדרס מתאים בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.