tenis albow

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/05/2004 | 16:28 | מאת: דן

לאחר אימון הרמת משקולות אינטנסיבי בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאב חד במרפק יד ימין (אני שמאלי). חימום המקום (ע"י מסאז' או שפשוף)ה פחית את הכאבים ללא שיפור בטווח הארוך. אורטופד איבחן את הבעיה כ- tenis albow ורשם לי כדורים בשם celcox, במינון של כדור ליום כעשרים יום. בתקופה זו לא התאמנתי כלל. הטיפול הביא לשיפור ניכר אולם עם הפסקתו שבו הכאבים. האורטופד ממליץ על זריקות למרפק. לא בררתי איזה, אבל רציתי לשאול האם זה טיפול מוכר, באיזה חומרים משתמשים (סטרואידים?), עד כמה זה יעיל ובכלל לדעת עוד על התופעה. האם יתכן כי האבחנה שגויה? תודה

28/05/2004 | 16:29 | מאת: דן

אוסיף כי כיום הכאב מתפשט אל אמת היד (לכיוון כף היד)

01/06/2004 | 22:10 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

דן שלום. יתכן שאכן אתה סובל מטניס אלבו אך ישנן פגיעות נוספות הגורמות לכאבים דומים ולא אוכל לתת אבחנה ללא בדיקה. הטיפול המקובל הוא מנוחה, תרופות כמו שנרשמו לך, טיפול פיזיוטרפי מקומי עם אולטרהסאונד וTENS ורק אח"כ אם אין ברירה הזרקה מקומית של סטארואידים. במידה ואף אחד מהנ"ל לא עוזר אזי או שהאבחנה איננה נכונה או שאין ברירה וצריך ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול