כאבי צוואר - דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/05/2004 | 14:58 | מאת: אריאלה

לד"ר מיכאל שלום, בעלי סובל מזה חודש וחצי מכאבי צוואר חזקים המקרינים ליד. הוא טופל בכדורים מסוג אתופן 400 ללא הועיל. הוא נשלח לבדיקת -C.T להלן התוצאות: מודגמת mega cysterna magna או ציסטה ארכנואידלית בגומה אחורית. fm-c1 בלי ממצא פתולוגי c1-c2 - בלי ממצא פתולוגי c2-c3 פריצת דיסק אחורית מרכזית אך ללא לחץ על השק הדורלי או על השורשים העצביים. c3-c4 פריצת דיסק אחורית מרכזית עם לחץ על השק הדורלי, הפורמינות חופשיות. c4-c5 פריצת דיקס אחורית ולימין עם לחץ קל על השק הדורלי, הפורמינות חופשיות.. המורמינות חופשיות. c5-c6 הקטנת גובה הדיסק, אוסטאופיט אחורי מרכזי ב-c6 הנוגע בשק הדורלי. המורמינות חופשיות. c6-c7 הקטנת גובה הדיסק. בלט דיסק קל לתוך תעלת השורש השמאלית עם לחץ על השורש העצבי. c7-t1 הקטנת גוה הדיסק. בלט דיסק אחורי קל. מה זה אומר? זה אומר הרבה דברים לא טובים. השאלה כיצד מתקדמים מכאן? למי פונים? נוירולוג? נוירוכירורג? האם כדאי לבקש בדיקת mri? הוא בלחץ נוראי, מפחד נורא ולא מפסיק לבכות עד כמה שזה נשמע מוזר. המון המון תודה אריאלה

23/05/2004 | 15:13 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אריאלה שלום. ממליץ לך לפנות בשאלתך לפורום בעיות עמוד שדרה ולשאול שם את דר' אוחנה בנושא, לקבלת תשובה מוסמכת. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול