שבר בבוהן הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/02/2007 | 14:34 | מאת: דני

כתוצאה מנפילת מדף על כף רגל שמאל שברתי את בוהן רגל שמאל?(הבוהן הגדולה) בצילום אובחן שבר מרוסק של הגליל הפרוקסמלי . הבוהן גובסה ע"י האורטופד לתקופה של ששה שבועות. לטענת האורטופד באם לא יעזור ישקול לאיחוי השבר ע"י מסמר שאלותי: עפ"י הידוע לי לא מקובל לגבס במקרה של שבר בבוהנות הרגליים האם לא יגרם נזק עקב הגיבוס בנוסף האם לא היה עדיף לנתח מיידית ולקבע במסמר בשלב זה אין יכולת דריכה על כף הרגל האם להשתמש בקביים או שעדיף לדרוך על העקב -בתודה לתשובתך

12/02/2007 | 15:36 | מאת: לא רופא אך מבין

בתור אחד שחווה את המקרה שלך (כמעת אותו דבר) יודע שנהוג לגבס את הרגל גם את הבוהן, לא ייגרם דבר. האורטופד שוקל קיבוע ע''י מסמר כי בדר''כ בפרגמנוזה כזאת שמדובר בשבר מרוסק - כמה קוי שבר, הטיפול הוא יותר רציני לכן יכול מאוד להיות טיפול ע'י מסמר. רפואה שלמה!

12/02/2007 | 16:41 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

דני שלום. במצבים של שבר מרוסק של הגליל המקורב, הגבס משמש רק להקלת כאב ואין לו משמעות מעבר לכך. במידה ויש פגיעה משמעותית במשטחים המפרקיים יש גם מקום לטיפול ניתוחי. מאחר ולא ראיתי צילומים לא אוכל להמליץ מעבר לכך. בברכה - דר' טיטיון.

13/02/2007 | 10:58 | מאת: יעקב חיים וינברג

לדני שלום, קראתי את פנייתך ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. במקרה כפי שאתה מתאר, לעתים קרובות, קורה התסריט הבא. מאחר שצורת ההליכה אינה טבעית, א. מעמיסים הרבה את הרגל הבריאה ב. הולכים קצת עקום התוצאות עקב כך, כאב ברגל הבריאה וכאב גב. כדי להמנע מכך, מה שעליך לעשות הוא: 1. בניית רוקר בתחתית הנעל של הרגל הפגועה 2. שימוש במדרס לרגל הבריאה 3. בהמשך, לאחר הורדת הגבס לסיום ניתוח, מדרס לרגל הפגועה - מחלימה בברכה, יעקב חיים וינברג – מומחה לפתרון בעיות רגליים http://www.footsupport.co.il

14/07/2014 | 01:18 | מאת: שני קלגסבלד

לפני ארבעה שבועות נפלתי וכנראה שברתי את הבוהן ברגל שמאל וכואב לי מאוד מאוד ללכת קשה לי גם קצת להזיז אותה הלכתי היום לרופא והוא אמר שזה יעבור מעצמו אני לא בטוחה איזה שלב זה אני חושבת שזה שלב 2 לא שמתי גבס כי לא ידעתי אז מה לעשות עכשיו תודה שני קלגסבלד

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול