עליית CPK

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/12/2006 | 10:34 | מאת: שולה

ב 4 לספטמבר עברתי ניתוח לשיחזור הפריקה והשבר וקיבועו ע"י פלטה וברגים בקרסול (מדובר על שבר טרימלאולרי). 4 חודשים אחרי הניתוח בבדיקת CPK הערך הוא 239. עלי לציין שנמרץ 2006 ה CPK היה 133. בנוסף לכך אני לוקחת ליפיטור 10 מ"ג מסוף אוגוסט 2006. ברצוני לדעת האם העלייה ב CPK היא תוצאה מהטראומה ברגל ? האם זה אומר שאני עושה יותר מדי פעילות (פיזיתרפיה, הידרותרפיה, הליכה ברגל) לפי המלצת הרופא ? האם נגרם נזק בלתי הפיך לשרירים ומה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה
25/12/2006 | 19:38 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שולה שלום. ברצוני לדעת האם העלייה ב CPK היא תוצאה מהטראומה ברגל ? יתכן שזה מזה אך גם יכול להיות תופעל\ת לוואי של ליפיטור. האם זה אומר שאני עושה יותר מדי פעילות (פיזיתרפיה, הידרותרפיה, הליכה ברגל) לפי המלצת הרופא ? אם את עושה את מה שאת עושה בהשגחה, הגיון וללא כאב יחסית אז זה בסדר. האם נגרם נזק בלתי הפיך לשרירים ומה עלי לעשות ? לא יודע מה הנזק שנגרם כי לא בדקתי אותך. מה לעשות? לעבוד חזק, לשתקם ולחזור לחיים נורמאלים. בברכה - דר' טיטיון.

28/01/2007 | 20:03 | מאת: ניר

הייתי רוצה לדעת כמה דברים חשובים על עליית CPK אני בעבר הייתי שחקן כדורגל במשך חמש שנים אני היום בן 20 ולא היית לי בעיה בCPK אף פעם ולאחרונה התחיל הCPK לעלות. רציתי לדעת למה זה קורה ? ואם אני יכול לטפל בזה מבלי להימנע מכושר וספורט בכלל?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול