כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/01/2004 | 21:01 | מאת: גלית

שלום! אני בת 53 וסובלת מס' חדשים מכאב גב תחתון -בצילום רנטגן נראה בבירור 2 חוליות באיזור גב תחתון קרובות מאד וביניהם יוצא זיז. הכאב , מקורו בנקודה באמצע ומקרין גם למקום הזיז. בימים האחרונים אני חשה גם כאבים בירכיים. אורטופד (לפני חודש) נתן לי טיפול בויוקס+פיזוטרפיה. לקחתי 3 שבועות כדורים שהקלו ובמקביל אני מטופלת אצל כירופרקט. הכאבים שבו מיד עם הפסקת לקיחת הכדורים. א. האם ניתן להמשיך בויוקס?? יש לכדור גם השפעה מרפאה, חוץ מהקלה על כאבים? ב. כאבי בירכיים יכולים לנבוע מבריחת סידן?. אודה על כל תשובה שתאפשר לי לדעת לאיזה כיוון בדיקות ובירורים עלי ללכת גלית

11/01/2004 | 08:45 | מאת: ד"ר זאב אשכול

מקור הזיז הבינחולייתי שתיארת, הוא בנסיון עצמי של הגוף לייצב איזור של אי יציבות יחסית בין חוליות סמוכות. לא בהכרח הוא מוקד הכאב. לנוגדי דלקת וכאב, כשמם כן הם יש השפעה מרפאת על התהליך הדלקתי שחלק מביטוי הוא הכאב. וויוקס הינה אחת התרופות ממשפחה זאת. למרות שהיא נחשבת לתרופה עם מקדם בטיחות גבוה ביחס להארעות כיבים במערכת העיכול, הרי שמוש ממושך, ולעתים גם קצר מועד עלול לגרום להסתמנות שכזאת. סיבוכים נוספים הינם פגיעה כלייתית ועלייה קלה בלחץ הדם. אם את מטופלת לאורך זמן, המלצתי היא להוסיף תרופות להגנה על ריריות מערכת העיכול. ככלל, אם ניתן, רצוי להפסיק הנטילה מפעם לפעם ובכך להפחית החשיפה לסיכונים אלה. הדללות העצם, או ירידה בצפיפותה, עלולים לגרום לכאבים במפרקים נושאי משקל, עפ"י רוב בשל שברי דחיסה ברמה המיקרוסקופית, ולעתים אף לשברי דחיסה ממשיים, בפרט בחוליות המעבר בין החזה למותן. ככלל, צפיפות עצם נמוכה מחלישה את העצם ונמצאת במיתאם חיובי עם שברים באתרים שונים, בפרט בצוואר הירך, ע" ש באזור שתואר לעיל, בשרש כף היד ועוד. ממליץ על טיפול מניעתי בתרופות המאדירות את מסת העצם וצפיפותה.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול