משיכה גרמית ועורית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/12/2003 | 15:11 | מאת: אלי

אני סטודנט שמחפש חומר לדיון קליני שאני צריך להגיש תוך מסגרת התנסות במחלקה אורתופידית והנושה הוא משיכה גרמית ועורית ואני אשמח מאוד אם תעזרו לי למצוא חומר בעברית כי אני לא מוצא חומר רציני ותודה מראש.

04/01/2004 | 08:30 | מאת: ד"ר זאב אשכול

מתיחה עורית או שלדית הינה שלב מקדים עפ"י רוב לטיפול הדפיניטיבי. בעבר בשל העדר הטכניקות המודרניות לעתים מתיחה הגף היוותה הטיפול הדפיניטיבי או מקדים לטיפול בגבס. למתיחה עורית בד"כ הסיבוכים מינוריים - כשל של העור ובפרט בעור רפה, מדולדל או הנתון להשפעות סטרואידים. הסיבוכים ממתיחה גרמית בילדים - פגיעה באפיפיזה ויצירת עיווג - בד"כ יישור יתר בשוקה הקריבנית, זהום של נתיבי פין המתיחה - שטחי או עמוק - דהיינו אוסטאומיאליטיס,ארתריטיס ו/או מורסה, פגיעה בכלי דם או עצב מקומיים. אם המתיחה מבוצעת ע"פ מפרק - לדוגמה - שבר בירך עם מתיחה דרך השוקה הקריבנית - מפרק הברך מגיב עפ"י רוב ביצירת נוזל סינוביאלי עודף, כמו כן, צפוייה דרגה קלה של אי יציבות בשל מתיחת הרצועות. לא ידוע לי על מאגר נתונים בנושא. תיאלץ לנבור בסכומי אשפוז.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול