כאבים חזקים בברך הימני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/12/2003 | 00:33 | מאת: ריקי

שלום דוקטור מזה כמה חודשים סובלת מכאבים חזקים בבירכיים בעיקר בברך הימני קיבלתי כדורים נגד כאבים ויוקס אתופן פיזוטרפיה הכאבים ממשיכים היגעתי לרופא מומחה לבירכיים בדק את הצילומים של הבירכיים אמר שיש לי שחיקת סחוס הימליץ על סידרת של 3 זריקות של SYNVISC אני שבוע אחרי 3 זריקות הכאבים יותר חזקים אני חוזרת אילו עוד שבוע להמשך הטיפול יתכן שאני יצתרך לעשות ארתוסקופיות השאלה שלי זה מה זה ארתוסקופיה עם יעזור לי לשכך את הכאבים או שזה בדיקה להמשיך הטיפול בתודה מראש

30/12/2003 | 08:08 | מאת: ד"ר זאב אשכול

ארתרוסקופיה פרושה הוא חזיון (הסתכלות אל) המפרק. הפעולה מתבצעת באלחוש מקומי או בהרדמה כללית ע"י החדרת עינית ומכשירי עזר למפרק. ערכה דל במצבים של שחיקת סחוס מתקדמת. לעתים ע"י שטיפות מרובות של המפרק מגופים חופשיים, הטריית סרחי סחוס וקטעי סחוס בלתי יציבים ניתן להשיג הפוגה ממושכת מכאב. מעבר לארתרוסקופיה, ניתן להקל עם משככי כאב כלליים, נוגדי דלקת מסוגים שונים, סטרואידים, הזרקות למפרק של סטרואידים ומאלחשים, חומרים דוגמת הסינביסק ודומיו( נגזרי החומצה ההיאלורונית), המעשירים את הנוזל הסינוביאלי המפרקיויכולת הסיכה שלו. לנגזרות הגליקוזאמינים דוגמת מגגלופלקס, קרטילגו וכו' , מיוחסים עבוי הסחוס והעשרתו, ובהם יש מקום לטיפול באם עדין קיים סחוס שיגיב לטיפול.

06/03/2004 | 23:22 | מאת: סגל אוקטב

אני בן 55 .בחודשים האחרונים אני סובל מכאבים במפרקי הכתפיים בביצוע תנועות מסוימות. הכאבים מתחלפים לסירוגין בין צד אחד לשני בתדירות של מספר שבועות. מבקש לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ולתופעה. האם שמוש במגגלופלקס המופיעה בפירסומים השונים יכולה לעזור? אם התשובה הינה חיובית אבקש לדעת האם יש תופעות לואי לשימוש בה ומהי דרך פעולתה. בתודה א.סגל

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול